perjantai 1. huhtikuuta 2011

Haaste

Tosimummo -blogin Tiinalta hauska haaste! Kiitos! Tosimummon bloggailut on niin kivoja, joten koitanpa itekin ryhdistäytyä eli kirjotella ja kuvata joskus jotain tänne blogiin! :) Mä oon niin aikaansaamaton, etten saa kuvattua ja laitettua tuotoksia tänne. Mutta nyt tämä haaste ainakin.. :)


"Esittele blogissasi sinulle mieluinen, rakas tai tuikitarpeellinen ompelutarvike.
Pelkkä kuvakin riittää,
mutta ainahan on kiva kuulla, miksi valitsit juuri kyseisen esineen."
Valitsin mulle kaks erityistä ompelutarviketta niitten kaikkien perusjuttujen joukosta! Ensimmäinen on tuo kantinkääntäjä ja toinen on leikkuri-setti. Leikkaan tuolla rullaleikkurilla isoa viivotinta apuna käyttäen tuohon kääntäjään kanttia. Sillä saa tasalevyistä (4cm) ja paljon nopiammin, kuin saksilla. "Perusvärisiä" kantteja leikkaan yleensä kerralla paljon..kuten ruskiaa, mustaa ja valkosta. Tilkkuiluunhan tuo setti on ihan ehoton. Jota ehkä harrastelen/opettelen vähän myöhemmin. :)
Tuota viiltelyalustaa käytän myös silloin, kun leikkaan paino sabluunoita. Ei tylsy veitti, eikä se "vejättele" mihinkään..ja kaikki viiltely urat menee umpeen. Oon tilannut sen tarjouksesta Slöjd-detaljerilta joskus puol'toista vuotta sitten.

Muutama kuva mun "ompelimosta". Joka on kylläkin samalla makuuhuone, tietsikkahuone.. :)
Koneet töröttää työpöydällä lähes aina.
Tästä kaapista tykkään myös. Tuohon saa niin hyvin näkyville ja järjestykseen puolat, paininjalat ja neulat. Mihinhän tuosta on yks puola karannut? Kaks puuttuu-yks on tieten paikallaan.
Ja nuihin kätkeytyy mun kaikki (lähes kaikki) aarteet! Nuo valkoset mapit on kaavakansioita, yhet kaavat yhessä muovitaskussa ja mappeja  omansa: vauvat, lapset ja aikuiset. Mustiin lokerikkoihin taas kätkeytyy kaavalehet ja sen semmoset. Pikkulaatikoihin saumurinlangat ja kaikki pikkutavara..

 
Laatikoissa on kankaita, jaoteltuina kutakuinkin näin: resorit/trikoot, trikoot, velourit, puuvillaiset..jne.
Nämä kaks ihanaista kangasta äiti toi Thaimaasta. Niistä on tarkotus tehä itelle pari juhlajuttua. Tuosta kanervaisesta silkistä jokin tunika tai polvimittanen mekko ja ruskiasta silkki-satiinista koko puku.  Mallit on vielä mietinnässä!? No, ei kyllä oo tiiossa mitään juhlia, mutta ainahan niitä väliin on..niitä ootellessa on hyvää aikaa tehä.. :) Mulla kun ei jäänyt palosta yhtään hajutonta juhlavaatetta.
Mulla ois muuten yks kolmaskin silkkikangas, turkoosi. Se on kaikista ihanimman tuntusta ja se on kokonaan silkkiä. Väri ei käy mulle, joten voisin sen myydä pois! Se on turkoosi, joka taittuu vihreään. Ja vihree ei oo mun väri! Eri valossa vähän erisävyistä! Sitä on 1,5m pala. Hoikalle ihmiselle saattaa tulla yhdestä leveydestä polvimittanen mekko tai sitten yläosa.

Jaa haaste viidelle eteenpäin. Tässä olis nyt viidelle bloggaajalle, ellette oo vielä saanut..

 Helmineuleen Hannalle
Pikkujekku -blogin Suville
Ullekas -blogin Ulrikalle
Paapii -blogin Anniinalle
Dadaa :) -blogin Marinalle

8 kommenttia:

 1. Vau! Eihän tässä ilkeä omia tiloja esitelläkään! Tosi hienosti siulla kaikki järjestyksessä ja siististi! Hyvät tilat ja systeemit siulla :)

  VastaaPoista
 2. Ihailen tuota ihanan siistiä hyllykköäsi :) Voi kun itselläkin olisi noin hyvä paikka säilyttää kaikki ompelutavarat.

  VastaaPoista
 3. Hei sulla onkin noita puolahyllyjä tuossa kaapissa enempi ku mulla! Oletko ostanu lisätarvikkeena niitä? Minkä hintaisia? Mulla on kaks satsia ostettu niitä lisäpuolia mutta hyllyt niille puuttuu.. niinpä ne on siinä pienemmässä vetolaatikossa ja aina solmussa...;)

  VastaaPoista
 4. Mirka&Susanna: Tosin tämä mun ompeluhuone on myös makuuhuone.. :/ Tässä nykysessä vuokra-asunnossa on paremmin tilaa..ja pysty "keskittämään" rojut samaan paikkaan. Nautin että tämmöset omat jutut on järjestyksessä. Tietää missä mikäki on. :)

  Tiina: Oon ostanut lisätarvikkeena kolme hyllyä lisää. Jos nyt oikein muistan, niin tais olla n.10€ hylly viidellä puolalla. Eli pelkkä hylly varmaan pari euroa. Kantsii hommata-säästää hermoja.. ;) ja lankaa. :)

  VastaaPoista
 5. Voi että miten siistiä! Mulla ainoat mitä oon kehannu kuvata ovat "ompelimo" ja "neulomo", mutta säilytystilojen ulkonäkö jää kyllä ihan omaan tietoon... ;) Voi kun mahtuisikin johonkin tuollainen irtohylly, mihin voisi laittaa laatikoita ja laatikoihin tavaraa. No nyt kuitenkin ompelutarviketta esittelemään. ;)

  VastaaPoista
 6. Voi miten siistiä! Kaikki niin hyvässä järjestyksessä. Kateellisena ihailen niitä, joilla on ompeluhuone, jossa koneet saa olla raukassa, eikä niitä tarvitse siivota pois koko ajan. =)

  VastaaPoista
 7. Kiitos kehuista ja kommenteista! :)

  Helmineule/Hanna: Mä luulen, että sun tavarat on kyllä aikalailla järkässä. Ei mullakaan sinne opiskelu asuntoon ois mahtunut tämmönen hyllykkö..mutta nykyseen mahtuu.

  NorppaStiina: Mun ompeluhuone on samalla kaikkia muutakin..siis makuuhuone ja tietsikkahuone. Mulla saa koneet olla niin kauan rauhassa, kun jaksan niitä katella tai ei tarvi tilaa muulle hommalle. :) Minulla kun ei oo niitä omia murusia, laina sellasia vaan! :/ Joskus nuita pikkuystäviä käy vierailulla, mutta aika vähän, kun "asun kaukana". Nuo koneen säätäjät olis usiamminkin tervetulleita vieraita! :)

  VastaaPoista
 8. Oih! Ihana säilytysjärjestelmä Sinulla. Löysin vasta blogisi ja ihastuin heti. Jäinkin sitten samalla lukijaksesi. :-)

  VastaaPoista